2012. június 24., vasárnap

Pöttyös fasírt

Európai recept, japánosch fűszerezéssel és egy kis ötlettel, hogy különleges legyen... A pöttyök szabadon variálhatók, én spárgát, újhagymát és répát használtam.

Hozzávalók:
 
500 g darált hús

egy fej hagyma
egy-két gerezd fokhagyma
egy ujjnyi gyömbér
egy tojás

néhány szál zöldség (spárga,
újhagyma, répa)
néhány levél kínai kel

Vágjuk apróra a hagymát, gyúrjuk össze a fasírt hozzávalóit.

Vágjuk a répát vékony csíkokra, az újhagyma zöld szárait szedjük szét, a spárgát (ha szükséges) hámozzuk meg.

Dobjuk a kínaikel-leveleket lobogó vízbe, és egy percig forraljuk. Halásszuk ki őket.

Tegyünk egy sütőforma aljára néhány levél kínai kelt, hogy szépen befedje.

Rétegezzük bele a húst és a zöldségeket, hajtsuk rá a kilógó kelleveleket, a tetejére helyezzünk még néhányat.

Fedjük le alufóliával és 200 fokon süssük nagyjából egy órát. (A vége felé le lehet venni a fóliát.)

A formából kivéve vágjuk szeletekre, és így tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése