2012. május 9., szerda

Piros, tofu, zöld

Könnyű, tavaszi-nyári ebéd tofuval és ropogós zöldségekkel. Szép színes, és gyorsan elkészül. A zöldségeket ízlés szerint variálhatjuk is, amit éppen a hűtőben találunk...


Hozzávalók:
 
1 tofu

1 kis répa
fél uborka
néhány szem shiitake gomba
2 szál újhagyma
kis só

2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
egy darab gyömbér


Öntet:
1 evőkanál húsleves
1 evőkanál szaké
1 evőkanál szezámolaj
Vágjuk a répát és az újhagymát vékony csíkokra, az uborkát hámozzuk meg "csíkosan" és vágjuk kockákra, áztassuk be a gombát.

Keverjük össze az öntet hozzávalóit.

A tofut két percig süssük mikrohullámú sütőben. (Igen, azért, hogy kiszáradjon.)
Vágjuk kockákra.

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban. Tegyük bele az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd egy-két perc után a répát, majd a gombát, végül az uborkát, a tofut és az újhagymát.

Végül öntsük bele az öntetet, várjuk ki a sistergés végét, és ha az összes folyadék elpárolgott,  elkészült.


3 megjegyzés:

  1. Ezt kipróbálom, a gyömbér, a szaké, a szezámolaj izgalmasan hangzik!
    Alternatíva a tofu kiszárítására: a wokban első lépésként a kockára vágott tofu megpirítható kevés olajon - így elpárolog a nedvesség, és kellemes, vékony kéreg keletkezik a tofufalatokon.

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet, én is kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  3. na, ez lesz ma, ez eldőlt! szakém nincs. esetleg pálinka? :)

    VálaszTörlés