2012. május 30., szerda

Egy könnyű kis leves

Egy tányér fűszeres, meleg leves, újhagymával és medvehagymával. Szinte semmi nincs benne, mégis finom, sokféle ízű. Fogyókúrázóknak ideális.


Hozzávalók:
 
3 szál újhagyma

egy kis csokor medvehagyma
vagy néhány levél spenót
5-6 szem shiitake gomba


Leves
alaplé/szárított zöldség/
leveskocka (végső esetben)
egy kis darab gyömbér
2 evőkanál szaké
2 evőkanál mirin
2 evőkanál szójaszósz
egy kis só


1 evőkanál keményítő
2 evőkanál vízben elkeverve
Áztassuk be a gombát.
Vágjuk apróra a gyömbért (le is reszelhetjük).

Forraljunk egy lábosban vizet, és öntsük hozzá a leves hozzávalóit. Főzzük néhány percig.

Vágjuk csíkokra a gombát és a hagymákat, majd szórjuk a gombát a levesbe.

Néhány perc után szórjuk bele a hagymákat, és öntsük bele a keményítőt, amelyet egy kis vízben elkevertünk. Főzzük néhány percig, amíg a leves kissé besűrűsödik.

Aki kevesli, főzhet bele egy kis tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése