Hozzávalók: 3 szál újhagyma egy kis csokor medvehagyma vagy néhány levél spenót 5-6 szem shiitake gomba Leves alaplé/szárított zöldség/ leveskocka (végső esetben) egy kis darab gyömbér 2 evőkanál szaké 2 evőkanál mirin 2 evőkanál szójaszósz egy kis só 1 evőkanál keményítő 2 evőkanál vízben elkeverve |
Vágjuk apróra a gyömbért (le is reszelhetjük).
Forraljunk egy lábosban vizet, és öntsük hozzá a leves hozzávalóit. Főzzük néhány percig.
Vágjuk csíkokra a gombát és a hagymákat, majd szórjuk a gombát a levesbe.
Néhány perc után szórjuk bele a hagymákat, és öntsük bele a keményítőt, amelyet egy kis vízben elkevertünk. Főzzük néhány percig, amíg a leves kissé besűrűsödik.
Aki kevesli, főzhet bele egy kis tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése