2012. április 30., hétfő

Japán chips

Ez a japán chips krumpliból és répából készül, nem olajos, hanem könnyű és pikáns. Előételnek, köretnek és csipegetni is jó.


Hozzávalók:
 
3 közepes burgonya

1 sárgarépa
2 evőkanál olaj

Öntet 

3 evőkanál ecet
2 evőkanál húsleves
1 evőkanál cukor
egy csipet só
Vágjuk föl a krumplit és a répát vékony karikákra vagy csíkokra (minél ropogósabbat szeretnénk, annál kisebb darabokra).

A krumplit egy szűrőben mossuk át jó alaposan, többször (így kimossuk belőle a keményítőt), majd szárítsuk meg.

Keverjük össze az öntet alapanyagait.

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg benne a burgonya- és répadarabokat.

Amikor a krumpli világosbarna lesz, öntsük a serpenyőbe az öntetet. Gyorsan kevergesük meg, és ha elpárologott a nedvesség, vegyük le a tűzről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése