2012. április 23., hétfő

Japán babos gőzölt muffin

Ahogy a japánok muffint sütnek; gőzölőben készítve finom, ragacsos, a gőzgombóchoz hasonló állagú édeskés sütemény készül, adzuki babbal töltve.


Hozzávalók:
 
200 g liszt

40 g szójaliszt
2 teáskanál sütőpor
100 g cukor
2,5 dl tej (vagy szójatej)
100 g főtt adzuki bab
A babaot (hasonlóan a többi babféléhez) áztatás után puhára főzzük, leszűrjük.

Összekeverjük a száraz alapanyagokat.

Hozzáöntjük a tejet, és simára keverjük.

Óvatosan a masszába keverjük a főtt babot.

Muffinformákba töltjük, és forró víz fölött 15 percig gőzöljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése